Vallning av får, Livsmedelsproduktion, Munkmodellen

Verktyg för cirkulär omställning av lokal livsmedelsproduktion

Beskrivning:
Vår livsmedelsproduktion måste bli mer cirkulär, det är de flesta överens om. Vi behöver också stärka vår lokala produktion för att säkerställa tillgången på mat. Men hur gör vi detta? Under en intensiv timme presenteras utmaningar och verktyg för en lokal cirkulär omställning.

Madeleine Wahlund från Tomelilla kommun presenterar kommunens arbete med Doughnut Economics (munkmodellen) som är ett nytt sätt att visualisera en cirkulär ekonomi. Flera städer runt om i världen utforskar munkmodellens potential som verktyg för såväl ekologisk som social hållbarhet, bland annat Amsterdam och Bryssel och nu planerar Tomelilla att följa efter.

Helena Thelander från Hållbar Utveckling Skåne berättar hur upphandling och samordnad varudistribution kan användas som verktyg för omställning och bidra till en ökad lokal livsmedelsproduktion.

Jens Thulin, klimatcertifierad nötproducent från Vismarlövsgården. Även delägare i Mylla.se som har som målsättning att bli Sveriges främsta marknadsplats för transparent direktförsäljning av lokal mat direkt från producent hem till dörren. Hör Jens berätta om möjligheter och utmaningar i en lokal, cirkulär värdekedja från producent till slutkonsument.

Timmen avslutas med en paneldiskussion modererad av verksamhetsutvecklare Stefan Persson från Tomelilla kommun.

Moderator
Stefan Persson, Tomelilla kommun

Inspelad livesändning

Foto: Petter Gustafsson/Provinsen

Taggar:

Datum

maj 16 2022
Expired!

Tid

09:00 - 10:00
Hotell Fritiden

Platser

Hotell Fritiden
Österleden 19, 271 42 Ystad
Webbplats
https://hotellfritiden.se/

Platser 2

Lokal: Baddaren

Arrangör

Tomelilla Kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


© 2021 Ystad Summit All Rights Reserved.

Girl in a jacket