Skapa möjlighet för fler ungdomar att engagera sig och vara del av samhällsutvecklingen

Många unga försöker på olika sätt påverka sin omgivning och samhällets utveckling. Tre av fem unga är intresserade av samhällsfrågor och politik. Sju av tio har gjort någon sorts politisk handling. Dock är det en betydligt högre andel som vill vara med och påverka i sin kommun än som upplever att de har möjlighet att göra det. Hur kan du och din kommun, region eller organisation bli bättre på att ta till vara ungdomars engagemang och intresse?
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, tar fram kunskap om unga och verktyg för att öka ungas delaktighet. Myndigheten delar årligen ut runt en halv miljard i bidragtill organisationer, däribland för att stödja ungas organisering. Sedan 2002 har MUCF erbjudit en kostnadsfri ungdomsenkät (lokal uppföljning av ungdomspolitiken, ”LUPP”) för kommuner och regioner som vill få kunskap om hur unga har det, hur de mår och vad de tycker om att leva på sin bostadsort. MUCF har även ett demokratipaket där det exempelvis finns stöd för att öka ungas kunskap om EU.

Vill du utveckla ert arbete med och för unga? Varmt välkommen att ta del av detta seminarium för att tillsammans med oss på MUCF diskutera hur vi kan stödja ert arbete utifrån ett rättighetsbaserat ungdomsperspektiv.

Medverkande: 
Rebecka Hinn – utvecklingsledare, MUCF
Madeleine Stadig – utvecklingsledare, MUCF

Webbsidor för mer info:

mucf.se/bidrag
mucf.se/lupp
mucf.se/demokratipaketet
mucf.se/ungdomsperspektiv
ungidag.se

Arrangör: Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Kontakt: Rebecka.hinn@mucf.se

Taggar:

Datum

sep 08 2023
Expired!

Tid

14:00 - 14:45
Hotell Fritiden - Lokal: Medley

Platser

Hotell Fritiden - Lokal: Medley
Fritiden Hotell & Kongress, Österleden 19, 271 42 Ystad
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Arrangör

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Telefon
0707842323
E-post
rebecka.hinn@mucf.se
Webbplats
http://mucf.se