Tar vi maten för givet?
TID: 4 sept 11.00 – 11.45
PLATS: Biografen salong: Rio
AKTÖR: Hushållningssällskapet
TEMA: Beredskap
Tar vi maten för given?
Vi tar ofta svensk mat för given – men systemet är känsligt för störningar. Även om vi producerar tillräckligt med mat för att mätta befolkningen, är produktionen beroende av importerade insatsvaror och fungerande transporter. Livsmedelsförsörjningen är en viktig samhällsfunktion. Därför måste våra lantbrukare kunna producera mat även vid kris och krig. Och varje kommun behöver stärka sin lokala beredskap.
Hur rustade är våra lantbrukare och kommuner? Hushållningssällskapet producerar ingen mat – men vi skapar förutsättningar för att den finns. Varje dag bygger vi grunden för att hela svenska folket ska ha mat på bordet, även i framtiden.
Deltagare:
Hugo Malm, Länsstyrelsen, expert på beredskap och huvudförfattare till “Om krisen eller kriget kommer – till Sveriges lantbruksföretagare”
Martin Andersson, lantbrukare, Löderup Växt AB
Iréne Kamnert, forskningschef, Hushållningssällskapet Skåne
Moderator: Sara Johnson, Hushållningssällskapet
Följ seminariet live HÄR!