Att jobba med mat är att jobba med hållbar utveckling
På de skånska fälten växer potatisar som blir morgondagens växtbaserade köttalternativ. Längs våra kuster finns alger som kan ersätta importerade sojabönor som proteinkälla och samtidigt bidra till minskad övergödning i havet. Och nu när innovationstakten kring restflöden från livsmedelsindustrin ökar uppstår i det närmaste konkurrens om tillgången till svinn från hampa, raps, havre och baljväxter. Att ta vara på en större andel av råvaran och utveckla hälsosamma produkter är helt enkelt smart, lönsamt och hållbart. Det finns en enorm potential inom livsmedelsnäringen för den som vill jobba med innovation, utveckling och hållbarhet. Hur lockar vi de skarpaste hjärnorna?
Välkommen till spännande program med trendspaning och panelsamtal kring mat som förändringskraft. Myter, känslor och föreställningar. Vi spanar på vad som påverkar bilden av livsmedelsnäringen.
I panelsamtalet djupdyker vi i frågan tillsammans med innovatörer, idéutvecklare, experter och matälskare.
Medverkande:
• Elisabet Holmgren, Strategy and Insights Manager, Viva
• Ulrika Forsgren Högman, enhetschef för Innovation & Utveckling, Malmö stad
• Josefine Larsson, forsknings- och innovationskoordinator, Marint centrum
• Nils Mårtensson, vd, Balsgård Foodtech AB
• Maria Gauffin, nybakad student Gastronomiprogrammet Högskolan Kristianstad
• Michelle Saunders, driver Folkets pop
• Carl Jonson, näringslivsutvecklare, Region Skåne
• Moderator: Sara Fredström, kommunikationschef, Livsmedelsakademin
Region Skåne och Livsmedelsakademin arrangerar den här programpunkten.
Följ livestreamen här!