Att jobba med mat är att jobba med hållbar utveckling

På de skånska fälten växer potatisar som blir morgondagens växtbaserade köttalternativ.
Längs våra kuster finns alger som kan ersätta importerade sojabönor som proteinkälla och samtidigt bidra till minskad övergödning i havet.

Och nu när innovationstakten kring restflöden från livsmedelsindustrin ökar uppstår i det närmaste konkurrens om tillgången till svinn från hampa, raps, havre och baljväxter. Att ta vara på en större andel av råvaran och utveckla hälsosamma produkter är helt enkelt smart, lönsamt och hållbart. Det finns en enorm potential inom livsmedelsnäringen för den som vill jobba med innovation, utveckling och hållbarhet.

Hur lockar vi de skarpaste hjärnorna? Välkommen till spännande presentationer och panelsamtal om mat som förändringskraft.

Medverkande:
TBA

Region Skåne medfinansierar den här programpunkten.

Datum

sep 04 2024

Tid

16:00 - 16:45

Platser

Biografen 1
Björnestjernegatan 3, Ystad
Livsmedelsakademin

Arrangör

Livsmedelsakademin