Var med och sätt agendan

Förändra, påverka och utveckla under Ystad Summit

Ystad Summit är en mötesplats med fokus på delaktighet, debatt och dialog om viktiga samhällsfrågor. Man kan delta som arrangör, paneldeltagare eller publik. Under Ystad Summit får ideella organisationer, politiska partier, företag och intresseorganisationer möjlighet att arrangera olika typer av evenemang - till exempel debatter, mingel, seminarier eller föreläsningar. Som arrangör bestämmer du vilka frågor som bör lyftas fram. Varje arrangör ansöker om att få arrangera en programpunkt i årets program och är ansvarig för finansiering, planering, marknadsföring och genomförande av evenemanget.

Under Ystad Summits första år deltog mer än 140 moderatorer och paneldeltagare samt 600 besökare under mer än 40 olika programpunkter. Målsättningen med Ystad Summit är att skapa en öppen och demokratisk arena i södra Sverige och Östersjöregionen, och det är vi tillsammans som gör det möjligt och sätter agendan.

Här kan du få tips och inspiration från Ystad Summit 2022.

Ystad Summits kriterier

Ett evenemang kan vara ett seminarium, en debatt eller en föreläsning där både deltagare och besökare kan göra sig hörda, få nya insikter och kunskaper. För att ingå i Ystad Summits officiella huvudprogram ska evenemanget uppfylla följande kriterier:

• Evenemanget ska behandlar en aktuell samhällsfråga
• Evenemanget ska vara kostnadsfritt och öppet för alla
• Evenemanget ska genomföras fysiskt i anslutning till Ystad Summit, dvs sydöstra Skåne.
• Evenemanget ska genomföras i enighet med svensk lagstiftning.

Anmäl ditt arrangemang

Varje arrangör ansvarar för sitt evenemang och att det egna evenemanget är förenligt med svensk lagstiftning, till exempel ordnings-, diskriminerings-, upphovsrättslig och varumärkeslagstiftning. Alla evenemang som anmäls till det officiella programmet granskas innan godkännande och publicering. När du registrerar din anmälan ska du bifoga:

• Kontaktuppgifter
• Datum och tid
• Plats och lokal
• Namn på evenemang
• Beskrivning av evenemang
• Lämplig bild (minst 1020 pixlar bred, eller minst 1 Mb. PNG, JPG, JPEG) som passar till evenemanget och som kan publiceras på Ystad Summits hemsida och delas i sociala medier.

Det går att redigera och komplettera informationen även efter registrering.

Ystad Summit kontrollerar så att arrangör, rubrik och beskrivningen för evenemanget uppfyller de gemensamma kriterierna. Efter att ert evenemang har blivit antaget till det officiella programmet publiceras det på Ystad Summits programsida.

Följande arrangörer och evenemang är ej godkända för medverkan i det officiella programmet

• Organisation eller arrangör som står för antidemokratiska eller våldsbejakande budskap.
• Organisation eller arrangör som säljer eller lanserar en vara eller tjänst, eller enbart visar upp en verksamhet.

Huvudpartner

Som huvudpartner lägger du grunden för Ystad Summit och stödjer den långsiktiga visionen att skapa en öppen och demokratisk arena för viktiga samhällsfrågor i sydöstra Skåne. Som huvudpartner kommer du att synas i alla våra kanaler och få möjlighet till exponering mot både besökare och deltagare under Ystad Summit.

Här kan du läsa mer (PDF)

Programsponsor

Som programsponsor stödjer du ett specifikt program-område under Ystad Summit 2023. Du kommer att synas i alla våra kanaler och få möjlighet till exponering mot både besökare och deltagare under Ystad Summit i anslutning till det aktuella programområdet.

Här kan du läsa mer (PDF)

Huvudsponsor

Som huvudsponsor kommer du att synas i alla våra kanaler och få möjlighet till exponering mot både besökare och deltagare under Ystad Summit.

Här kan du läsa mer (PDF)

 Arrangera ett eget möte 

Vill du arrangera ett eget möte under Ystad Summit? Du kanske vill bjuda in politiker, kunder eller nya samarbets-partners till ett evenemang eller dialog. Genom oss kan du boka lokaler för 25 – 200 personer. Det kommer även gå att boka plats för egen scen, tält eller utställning eller i något av tematälten i Fritidsparken.

Här kan du läsa mer (PDF)

 Flexibla paket 

Finns det inget paket som uppfyller era behov så kontakta oss. Vi har möjlighet att skräddarsy partner-och sponsorupplägg för olika typer av aktiviteter, samarbeten och exponering.

Här kan du läsa mer (PDF)

Ansökan partnerskap & sponsring

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig angående partnerskap och sponsring under Ystad Summit 2023.
  Jag är intresserad av:

  Boende i Ystad

  Stanna gärna några nätter i vår vackra stad under Ystad Summit. Här är några förslag på boende i närheten.

  Hotell i Ystad

  Upplev Ystad & Österlen

  Det är är alltid mycket på gång i Ystad och runt om på Österlen. Här kan du hålla koll på vad som händer.

  Ystad Turistbyrå
  Visit Ystad Österlen

  Parkering & laddstolpar

  För dig som besöker Ystad Summit med bil finns här en fullständig karta med parkeringsplatser och laddstolpar.

  Parkeringar i Ystad

  Kollektivtrafik & taxi

  Du når Ystad med tåg, buss och båt. Behöver du flyga är det cirka 30 minuters resa till Ystad från Sturup Airport.

  Skånetrafiken
  Taxi Ystad
  Lloyds Taxi