Exportboost: Fokus Polen – en högpotential marknad för skånska företag

Handeln mellan Sverige och Polen växer kontinuerligt och den polska marknaden blir allt viktigare för svenska företag. Exporten till Polen har fördubblats under de senaste nio åren och fortsätter att öka. Under de senaste 30 åren har Polens BNP per capita ökat med 150 %, vilket är mer än något annat land i Europa. Med en befolkning på nästan 40 miljoner finns här stor potential för svenska företag. Polen är Centraleuropas ledande ekonomi och var den enda marknaden i EU som fortsatte att växa under finanskrisen. Polens ekonomi är nu lika stor som Sveriges.
Förutom den ekonomiska tillväxten och det positiva affärsklimatet har svenska företag många affärsmöjligheter tack vare den geografiska närheten.
Polen är utan tvekan en marknad med hög potential.

Varmt välkommen till ett seminarium om den polska marknaden på Ystad summit. Lär mer om polska marknaden och vilka är utmaningarna – och framförallt möjligheterna med Polen? Vad finns det för tips och lärdomar?
Vilka stöd finns att få?

Program:
Hur ser den polska marknaden ut och vilka möjligheter finns för svenska bolag?
Mattias Lindgren , Country manager, Business Sweden Polen.

Erfarenheter av göra affärer med Polen?
PanLink är en internationell fullservicepartner för tillverkning av elektriska montage med specialisering inom kablage. Deras tjänster levereras från produktionsanläggningar i Polen och Italien.
Hör Ofelia Madsen, V.P Sales & Business management berätta om erfarenheter av att göra affärer i Polen. Ofelia har en bakgrund inom elektroteknik och psykologi från Lunds universitet och har haft ett antal chefsbefattningar över hela världen under de senaste 20 åren. Hon tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö och älskar att diskutera hur man kan ta både teknik och samhälle framåt

För att säkra din plats i publiken kan du anmäla dig på här! 
Annars är det i mån av plats.

Arrangör:
Aktörerna inom Exportcentrum
Skåne Region Skåne
Kontakt: Karin Kroon – karin.kroongunnarsson@skane.se
https://utveckling.skane.se/

Taggar: ,

Datum

sep 08 2023
Expired!

Tid

09:00 - 09:45

Platser

Lokal: Crawl
Region Skåne

Arrangör

Region Skåne
E-post
karin.kroongunnarsson@skane.se
Webbplats
https://utveckling.skane.se/