Vad har textilier med biologisk mångfald och ekosystemtjänster att göra?

Beskrivning:
Flertalet av oss har idag hört talas om fast fashion och hur det bidrar till den globala uppvärmningen. Textilier är inte bara mode eller kläder i största allmänhet – textilier spänner brett. Du finner det överallt, i hemmet i form av lakan, handdukar, möbler, på kontoret som gardiner, mattor, trasor, på bussen, bilen, flyget i säten som klädsel och stoppning. Ja till och med våra sedlar är gjorda av textilfibern bomull.
Inte nog med att vi alla har en stark koppling till textil, vi hittar dessutom dess råvara från flera av jordens resurser som jordbruk, skogsbruk och fossil olja. Ja, textil spänner verkligen brett både utifrån vem som använder den, var den kommer ifrån och hur den används – vem, var och hur?

För att vi ska kunna göra skillnad och uppnå de Globala målen till 2030 behöver vi kunskap, även i det lilla och kanske mest självklara, just för att göra aktiva val. Hur påverkar mitt val biosfären och den biologiska mångfalden? Det är sedan länge bevisat att de små och många ändringarna ger de största resultaten.

Med en snabb repetition av ekosystemets alla tjänster använder vi textil som ett exempel för att kunna dra slutsatser kring dess konsekvenser för att ge kunskap till dina övervägda beslut.

Varmt välkomna till seminariet kring biologisk mångfald med textil som exempel.

Datum

maj 15 2022
Expired!

Tid

10:30 - 11:30
Hotell Fritiden

Platser

Hotell Fritiden
Österleden 19, 271 42 Ystad
Webbplats
https://hotellfritiden.se/

Platser 2

Lokal: Crawl

Arrangör

Tänk Om
Webbplats
https://tank-om.se/kunskap/textil/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


© 2021 Ystad Summit All Rights Reserved.

Girl in a jacket