Valupptakt Ystad 2022

Lokalt tema vid utfrågning på Partiernas arena under Ystad Expo

Den 11 september är det dags för val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Vill du veta var dina lokalpolitiker står i dina hjärtefrågor? Kom till Partiernas arena på mässan Ystad Expo den 14-15 maj. Företrädare för Ystads samtliga partier kommer att finnas på plats för att prata valfrågor med intresserade väljare. De kommer också att inta scenen för att grillas av näringslivsprofilen och moderator Håcan Nilsson.

Ystad Expo arrangeras i och utanför idrottshallen Bollen den 14-15 maj, granne till Fritiden Hotell & Kongress i Ystad där flera av Ystad Summit evenemang går av stapeln. På mässan kommer lokala företag och andra aktörer att visa upp sig. Dessutom medverkar samtliga politiska partier i Ystad, du hittar dem på mässområdet under Ystad Expo – på Partiernas arena.

Lottdragning inför utfrågning

Schemat för scenframträdandena avgjordes via lottning på Rådhuset i Ystad tidigare i veckan. Näringslivsprofilen Håcan Nilsson kommer att leda samtalen som kommer att fokusera på lokala politiska frågor. Samtalen är halvtimmeslånga utfrågningar av partiernas talespersoner:

– Jag ser det som ett politiskt samtal där jag vill få fram ett porträtt av er och era politiska ambitioner. Det är mer Skavlan än Janne Josefsson, säger Håcan Nilsson.

Partiernas arena blir en rivstart på valrörelsen. Utfrågningarna är öppna för allmänheten och genomförs på Ystad Expos scen i Fritidsparken den 14-15 maj mellan 10.00 och 16.00. Så här ser programmet ut:

Lördag 14 maj:

11.00 Kristdemokraterna
12.00 Sverigedemokraterna
13.00 Socialdemokraterna
14.00 Centern

Söndag 15 maj:

11.00 Vänsterpartiet
12.00 Liberalerna
13.00 Moderaterna
14.00 Miljöpartiet

Ystad Expo är en mässa för allmänheten med fokus på turism, handel och affärsliv. Mässan pågår den 14 och 15 maj i idrottshallen Bollen på Jennygatan 6 i Ystad. Mässan kommer att vara öppen 10-16 både lördag och söndag. Fritt inträde för besökare.

Bildtext: Paula Nilsson (M), Cecilia Magnussson (S), Hans Christersson (C), Bengtåke Wahlberg, (Ystad Expo/Ystad Summit), Magnus Hörnblad (MP), P-O Lind (L), Håcan Nilsson (moderator), Moa Greiff (V). Vid lottningstillfället saknades KD och SD. Foto: Carl-Johan Engvall/Ystads Allehanda