Sveriges nya mötesplats för samhällsdebatt blir ännu större. 4-6 september 2024 arrangeras Ystad Summit för tredje året – nu på ny plats, fler dagar och med Altitude Meetings som ny delägare.

– Intresset är otroligt stort och mer än någonsin behövs öppna mötesplatser för positiv samhällsförändring, säger Pia Jönsson Rajgård, styrelseordförande för Ystad Summit.

Ystad Summit startade 2022 och är en mötesplats för att diskutera brännande samhällsfrågor. Här lyfts bland annat lokala och globala utmaningar inom social hållbarhet, klimat, hälsa och beredskap – med målet att skapa ett tryggt, hållbart och inkluderande samhälle.

Sedan starten har Ystad Summit vuxit så det knakar. Under årets Ystad Summit möttes över 2 000 arrangörer, besökare, utställare och sponsorer för att ta del av över 50 programpunkter med allt från lokaljournalistik och plaståtervinning till diskussioner om Nato och gängkriminalitet.

2024 blir Ystad Summit ännu större. Arrangemanget utökas från två till tre dagar och samtidigt flyttar arrangemanget till det gamla regementsområdet i Ystad. Nytt för i år är också att mötesbolaget och samhällsaktören Altitude Meetings går in som delägare.

– Intresset för Ystad Summit är otroligt stort, säger Pia Jönsson Rajgård, styrelseordförande för Ystad Summit.

– Liknande aktörer runt om i landet fyller självklart en viktig funktion, men vi ser att det finns behov av fler mötesplatser för samhällsfrågor som spänner över en rad angelägna utmaningar, både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Ystad Summit 2024 kommer exempelvis att ge idrotten en tydlig nationell plats i samhällsdebatten.

Att ha ett stort samhällsmöte i just Skåne är naturligt, menar Yasemin Arhan Modéer, VD på Altitude Meetings, som från och med nu är delägare i Ystad Summit.

– Det är här som många av lösningarna på våra utmaningar finns. Vi har life science-forskning i världsklass och Sveriges bästa livsmedelsproduktion, men också oerhört mycket kompetens på i stort sett alla områden och en vilja att lösa problem och nå längre som är unik.

– Ystad Summit lyfter, visar upp, diskuterar och skalar upp skånska lösningar – och det hoppas vi leder till att vi skapar ett mer hållbart samhälle.

Kontakt

Yasemin Arhan Modéer, vd, Altitude Meetings,+46 (0)70 992 80 48

Pia Jönsson Rajgård, styrelseordförande för Ystad Summit, +46 (0)70 654 57 69

 

Läs pressmeddelandet i sin helhet här!