Pressrelease 2022-03-04:

Ystad Summit öppnar projektkontor och invigningen förrättas av kommunstyrelsens ordförande Paula Nilsson på måndag 7 mars. Lokalen tillhandahålls av Heimstaden, som samtidigt går in som partner till Ystad Summit.

Representanter för media hälsas välkomna till invigningen av Ystad Summits projektkontor, som förrättas av kommunstyrelsens ordförande Paula Nilsson (M), måndagen den 7 mars klockan 15. Det är också Paula Nilssons första officiella invigningsuppdrag i hennes nya roll som kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

– Äntligen får vi ett dialogforum med ett regionalt sydsvenskt/sydöstskånskt perspektiv! Det är mycket värdefullt för Ystad och Ystadsborna att politiken, näringslivet och det övriga samhället får en arena för att diskutera gemensamma möjligheter och utmaningar, säger Paula Nilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

Heimstaden partner och hyresvärd för Ystad Summit

Lokalen på Stora Östergatan 14 tillhandahålls av fastighetsbolaget Heimstaden, som har ett stort fastighetsbestånd i Ystad och som nu går in som partner till Ystad Summit. Maria Petersson, VD Heimstaden Sverige, samt företagets kommunikationschef Robin Wilhelmsson närvarar vid invigningen.

– Som ledande bostadsfastighetsbolag är det viktigt för oss att vara en drivkraft i utvecklingen av det svenska samhället och stötta organisationer och evenemang som delar den ambitionen. Vi tycker arenor för diskussion och utbyte är oerhört värdefullt och Ystad Summit är ett spännande initiativ, säger Maria Petersson, VD Heimstaden Sverige.

Skarpt läge för Ystad Summit

Öppnandet av projektkontoret innebär att förberedelserna inför Ystad Summit går in i en mer aktiv fas. Programmet och alla medverkande kommer att offentliggöras inom den närmaste månaden.

– Nu är det skarpt läge. Vi har kommit på god väg med planeringen av det första Ystad Summit och för diskussioner med flera personer som tillhör de allra mest intressanta i den regionala samhällsdebatten. Att vi nu öppnar projektkontor gör att Ystad Summit blir mer konkret för de boende i sydöstra Skåne, säger Bengtåke Wahlberg, ansvarig Ystad Summit.

Invigningen äger rum inför media och särskilt inbjudna gäster. Representanter för media ombeds att föranmäla sig på jb@ehrenbergsoerensen.com

Kontaktpersoner: Paula Nilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Ystad, 072-367 91 96 eller paula.nilsson@ystad.se

Maria Petersson, VD Heimstaden Sverige, via kommunikationschef Robin Wilhelmsson, 070-894 62 35 eller robin.wilhelmsson@heimstaden.com

Bengtåke Wahlberg, ansvarig Ystad Summit, 072-972 11 97 eller bengtake.wahlberg@ystadsummit.se

Om Ystad Summit

Ystad Summit arrangeras för första gången den 15-16 maj 2022 och är en plats för dialog och oväntade möten, för att utveckla både nutid och framtid. Syftet är att stärka Södra Sveriges och Sydöstra Skånes attraktivitet och konkurrenskraft, men inte minst dess självförtroende, genom att erbjuda en arena där aktörer inom politik, samhälle och näringsliv möts. Samtliga officiella arrangemang inom ramen för Ystad Summit ska vara kostnadsfria för besökare.

Om Heimstaden

Heimstaden är ett ledande europeiskt bostadsfastighetsbolag med 150 000 lägenheter i 10 länder till ett fastighetsvärde om ca 306 mdkr. Vi förvärvar, utvecklar och förvaltar bostäder med ett långsiktigt perspektiv. Vägledda av vårt skandinaviska arv och våra värderingar Care, Dare och Share – strävar våra 2100 medarbetare efter att uppfylla vårt löfte om att erbjuda omtänksamma boende som förenklar och förgyller livet för våra kunder. För mer information besök www.heimstaden.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.